top of page
TE VEEL PLASTIC
Geëxposeerd in Restaurant
Instock - Utrecht

Sinds de jaren ’60 is het gebruik van plastic voor het conserveren van voedsel in opkomst gekomen. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Het voordeel is dat voedsel beter bewaard kan worden en dat voedselverspilling kan worden vermeden. Het nadeel is dat plastic zorgt voor milieuverontreiniging. Het plastic moet worden gemaakt en dit kost energie. Vervolgens moet het afval weer worden afgebroken. Wanneer dit niet gebeurd komt plastic terecht op verkeerde plekken, zoals in zee of op straat.

Als aanklacht op het slechte gebruik van plastic bij voeding en de kunststoffen

die in ons eten zit heb ik een fotoserie gemaakt waarbij het plastic uit onze

voeding barst.

de razende bol

Afstudeerproject HKU

Grafische Vormgeving

De Razende Bol is een onbewoond eiland ten westen van Texel. Gevormd door de stromingen in de Noordzee is het een ongerept stukje natuur; één waar de mens geen vat op heeft. Zijn steeds veranderende vorm maakt het eiland bijna menselijk; een wezen dat beweegt zoals de natuur dat wil.

In onze cultuur is dat een bijzonderheid. 

We zijn gewend het landschap naar onze hand te zetten; dit is onder andere vaak terug te zien als een ontwerp of een fantasie op het scherm. Zo kunnen wij onze eigen ideale werelden creëren en delen. Annet Dekker brengt met De Razende Bol een hommage aan het onvoorspelbare landschap. Het is haar utopie op een wilde zandplaat.

bottom of page